wtorek, 20 marca 2018

Comfort food, czyli makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami! PRZEPIS!



A co jest Waszym "comfort food"? 

Jakie danie sprawia Wam najwięcej przyjemności i satysfakcji po posiłku? 

U mnie to zdecydowanie coś co przypomina o dzieciństwie, rodzinnym domu, kuchni po której krząta się mama i piecze domową chałkę. Wieczór w ciepłym domu z rozgrzewającym, obrzydliwie słodkim kakao, z chrupiącą skórką od chleba, pomidorową od babci z dużą ilością pietruszki i koniecznie naleśnikami z domowym dżemem ♥ 

Nie mogłabym zapomnieć o sycącym makaronie w aromatycznym sosie. Już pierwszy kęs powoduje ciepło na sercu :) 

Obok tradycyjnego pomidorowego, moim ulubionym jest ten ze szpinakiem. 
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!



- makaron typu spaghetti (ja używam kukurydzianego)

Sos: 
- szpinak świeży lub mrożony
- suszone pomidory w oleju
- pieczarki
- czosnek granulowany
- zioła prowansalskie 
- sól,pieprz
- ja lubię dodać także zielony groszek lub białą fasolę


Pieczarki kroję na grubsze kawałki i duszę na wodzie. Dodaję pokrojone suszone pomidory (6-7 sztuk), a następnie szpinak. Duszę chwilę, doprawiam przyprawami. Na koniec dodaję groszek lub fasolę. Gotuję makaron i mieszam wszystko na patelni. Można podać z potartym na górze wegańskim serem. Pycha!


Smacznego! 

Pozdrawiam gorąco:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz