sobota, 13 czerwca 2015

Przepis na truskawkowo-bananowe, domowe, wegańskie lody!


Orzeźwiające lody w zdrowszej wersji, bez składników pochodzenia zwierzęcego, z truskawek i bananów:) Idealne na upalny weekend!


Składniki:
- truskawki
- banan (ilość owoców w zależności od potrzeb; ja zazwyczaj dodaję pół szklanki truskawek i jednego banana)
- mleko sojowe/kokosowe lub śmietana sojowa/owsiana

Miksujemy owoce na gładką masę. Dodajemy mleko lub śmietanę w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję (ok. 1/2 szkl.). Jeszcze raz miksujemy. Do lodów można dodać cukru trzcinowego/syropu z agawy. Gotową masę mrozimy, od czasu do czasu należy dokładnie zmiksować, aby uzyskać gładką konsystencję. Lody można  posypać wiórkami kokosowymi, orzechami, nasionami chia lub gorzką czekoladą.

Pycha :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz