piątek, 27 maja 2016

FOOD BOOK wegański #7


Cześć Wszystkim! :)

Mam nadzieję, że piękna, słoneczna pogoda rozpieszcza również Was^^ 

Aż trudno usiedzieć w domu, kiedy za oknem tyle zieleni i błękitne niebo, dlatego....z laptopem i książką pod pachą przenoszę się na balkon - mogę cieszyć oczy, słuchać śpiewu ptaków, czuć zapach kwiatów i wpatrywać się w niebo! Powiedzcie, że Wy także zgadujecie jaki kształt ma chmura :) To od dzieciństwa moja najbardziej relaksująca forma spędzania czasu na zewnątrz^^

Skoro mamy tak letnią aurę na moim talerzu jeszcze więcej kolorów! :)

Zapraszam na kolejny Food Book :)



1. Ciepła woda z cytryną.



2. Śniadanie - płatki jaglane na mleku owsianym (bezglutenowym), wiórki kokosowe, nasiona chia, siemię lniane, płatki migdałów, sezam, kakao i grejpfrut. Do tego krwawnik.


3. II śniadanie - sok z 2 grejpfrutów. (tak, tak, ostatnio zjadam ich najwięcej^^)



4. Obiad - ryż brązowy z fasolką szparagową i curry, sałatka z rzodkiewką, oliwkami, ogórkiem, cebulą, czosnkiem, koperkiem, pietruszką, ziołami i olejem lnianym + czystek. Zjadłam 2 porcje.



5. Kolacja - zielone szparagi z solą, pieprzem, oliwą z oliwek i sałatka.



Wypiłam ok. 1,5 l wody. 

Pozdrawiam! Widzimy się we wtorek :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz