Kolejne puste opakowania zapowiadają nic innego jak nową porcję mini spożywczych recenzji^^
W przeciągu kilku miesięcy udało mi uzbierać trochę "śmieci" (to tylko mały urywek tego co zjadałam^^ pamiętajcie).
- Chrup jabłko to idealna przekąska, kiedy złapie Cię nagły głód :) Producenci mogliby jedynie pomyśleć o większych opakowaniach^^ Taką przekąskę kupicie np. w Rosmannie za ok. 3 zł.
- Migdały łuskane z Biedronki sprawdzą się do owsianki, domowego masła migdałowego i pysznego puddingu chia.
- Ziarna kakao - zdrowsza wersja czekolady. Przyznaję, że jadłam je bez większych wyrzutów sumienia :) Czekoladowe śniadanie!? Brzmi bardzo dobrze :)
- Przyprawa curry to moja ulubiona mieszanka do ryżu i sosu warzywnego.
- Pestki dyni to bogate źródło cynku, a ten z kolei odpowiada za piękną skórę! Warto dodawać nasiona do sałatek i zup-kremów.
- Siemię lniane to obowiązkowy punkt moich koktajli (aktualnie wyeliminowałam tłuszcze, ale już niedługo do niego wrócę).
- Bardzo lubię herbatki ziołowe i to właśnie je najczęściej piję. Rumianek to mój mus have! Zdecydowanie wolę ten w postaci listków (suszu), jest wyraźniejszy w smaku niż ten w saszetkach.
- Podczas najbliższych zakupów wrzuć do koszyka zieloną herbatkę z jaśminem :) Ja się uzależniłam!
- Kolejny dodatek do śniadania - słonecznik łuskany! Polecam ten z Tesco. Za 500 g płacicie ok. 4 zł.
- Daktyle Złotej Palmy to mój czerwcowy HIT! Całkowicie zrezygnowałam z wersji suszonej, na rzecz tych zdrowych, świeżych karmelków. Polecam wcześniej dobrze je schłodzić. Na zimno smakują jeszcze lepiej! Jestem zakochana! Daktyle kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością za ok. 15 zł.
- Jelitowa flora bakteryjna Solgar to kolejne zużyte przeze mnie probiotyki. Przetestowałam już kilka firm i akurat te nie wywarły na mnie i moim układzie pokarmowym wielkiego wrażenia^^ Zdecydowanie bardziej polecam TE Zawierają aż 4 szczepy bakterii po 1,25 mld mikroorganizmów!
- Zużyłam także spirulinę w tabletkach. Bardzo pomocna w walce z przerostem candidy.
- Płatki migdałów z Lidla służyły mi jako posypka do ciasteczek i składnik mojego ulubionego chlebka PRZEPIS
- Wiórki kokosowe dodawałam praktycznie do każdego słodkiego posiłku. Ważne, aby nie były siarkowane.
- Sezam zużywałam w hurtowych ilościach. Bardzo zdrowy!
- Mąka ryżowa, bezglutenowa z Tesco, za ok. 8 zł to dobra alternatywa dla pozostałych mąk. Lubię wymieniać ją także na gryczaną lub migdałową.
- Czystek piję kilka razy dziennie. Pomaga usunąć toksyny z organizmu, łagodzi problemy trawienne, korzystnie wpływa na stan skóry.
- Ostropest mielę i codziennie dodaję do koktajli, owsianek i jaglanki.
- Od kiedy nie jem glutenu wybieram te płatki owsiane. Pyszne :) Zalane zimny mlekiem z dodatkiem karobu + truskawki, maliny i jagody - smaki lata.
- Do koktajli dodaję także łyżeczkę sproszkowanej spiruliny.
- O waflach gryczanych pisałam w ostatnich ulubieńcach. Najlepiej smakują z dodatkiem masła migdałowego.
- Za to zdecydowanie nie polecam tego chlebka bezglutenowego!! Okropny! Gumowaty, sztuczny w smaku, chemiczny! Nie, nie, nie.
- Skusiłam się także na makaron gryczany, ale niestety także nie polecam. Strasznie się klei, źle się gotuje i nie smakuje dobrze.
- Suszone pomidory z Lidla to chyba najlepsze pomidory jakie jadłam. Mają bardzo dobry skład i co najważniejsze nie są zatopione w oleju. Pyszne! Właśnie teraz możecie je znaleźć w Lidlu - trwa włoski tydzień!
- Witamina K2 i D3 to moja podstawa suplementacji w okresie wiosny, jesieni i zimy. Wit. K2 KLIK Wit. D3 KLIK
I to na tyle! :) Do piątku.
Pozdrawiam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz