wtorek, 9 sierpnia 2016

FOOD BOOK wegański #10


Jak zatrzymać smaki lata? Najlepiej w zamrażarce :) 

Teraz wiem, że opłaciło się dźwiganie pełnych toreb sezonowych owoców i regularne odwiedzanie pobliskich targów^^ 

Uwielbiam świeże jagody, truskawki i maliny, ale nie pogardzę też tymi zamrożonymi na kamień :) 

Ile radości sprawia smakowanie lata w środku jesieni! Wyciągasz torebkę pachnących owoców, wrzucasz do blendera, dodajesz garść szpinaku, dolewasz mleka kokosowego i ciszysz się słodkim litrem porannego smoothie :) Pycha!


1. Codziennie zaczynam dzień ciepłą wodą z połówki cytryny, później czas na śniadanie. Tego dnia miałam ochotę na soczyste owoce. Wybrałam arbuza i melona. Mniam! :)




2. II śniadanie to miseczka truskawek i malin.



3. Na obiad przygotowałam kaszę jaglaną, którą mogłabym jeść codziennie, na każdy posiłek^^ Do tego fasolka szparagowa, ogórki, kalafior, marchew i jarmuż.



4. Na kolację zjadłam pyszną sałatkę z brązowym ryżem, papryką, mieszanką sałat, rzodkiewką, ogórkiem, cebulką, pomidorem i ugotowanym bobem. 



A jakie są Wasze ulubione letnie smaki? :)

Pozdrawiam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz